OBS! Denna träff har redan varit!

Springmeet #20

20 maj, kl. 09:00 – 21 maj, kl. 01:00 (2017)
Östersund (Optands flygfält (ESNM))

Nu är det dags igen för SPRINGMEET, som denna gång firar 20-års jubileum!
Springmeet är SHRA-Östersunds och Jemtlands Veteranbilklubbs välbesökta bilträff som vi arrangerat sedan 1997.
Under bilträffen får alla chansen att visa upp, beskåda och prata om sina fordon med likasinnade. Priser kan vinnas i 15 olika kategorier (se nedan). Alla kan rösta på det fordon som man finner finast för dagen.
Springmeet bjuder på underhållning för både stora och små. Vi har i år bland annat besök av Eastbay Stunt Team som kommer genomföra en MC-show ute på asfaltytan. Vidare återkommer fjolårets succé Sixten-Jansson´s Motorcirkus med den dödsföraktande motorshowen där de kör med sina veteranmotorcyklar på de lodräta väggarna i Wall of death. Barnens favorit Birger- det lilla storsjöodjuret kommer förbi och delar ut godis under dagen. Underhåller från scenen gör bland annat rockabillybandet Andy and the Rockets samt systertrion i Mama’s Kitchen med sin härliga popcountry. Hoppborg från Multi Challenge kommer finnas på området och hamburger- samt fikaförsäljning kommer som vanligt att finnas.
Nytt för i år är att vi i samarbete med Pink Ribbon Pin-up Girls tänker kora Miss Springmeet 2017. (Info om hur anmälan sker kommer framöver…..så håll utkik!)
På Springmeet finns även en marknadsgata där man brukar kunna handla allt från navkapslar, backspeglar, 50-tals termosar, t-shirts, korv, leksaker och ibland hela bilar!
…..och givetvis det som vi alla samlats för att beskåda – massor, massor, massor av fina bilar, lastbilar, epor, mopeder och motorcyklar som kommit till Optands flygfält denna dag för att fira in motorsommaren 2017!
Strålande solsken är beställt och planeringen är i full gång. Vi hoppas komma upp i över 1000st entusiastfordon i år igen ?
Välkomna ! 

De femton priskategorierna är:
People´s choice
Bästa fordon på två hjul
Bästa fordon på fyra hjul
Bästa europeiska bil före 1960
Bästa europeiska bil efter 1960
Bästa amerikanska bil för 1960
Bästa amerikanska bil efter 1960
Snyggaste epa
Snyggaste hot rod
Snyggaste europeiska MC
Snyggaste amerikanska MC
Snyggaste japanska MC
Snyggaste moped
Snyggaste tunga fordon
Snyggaste gatbil

Under dagen 9:00-15:00 är det följande som gäller:
Inträde 150:-
Gratis för förare av Entusiastfordon.
Gratis för de under 15år.
Publikparkering bjuder vi på (än vad som står på affischerna!)
Säljplats från 200:-
Vi har ej möjlighet att ta emot betalning med kort så kom ihåg att ta med kontanter!

Efteråt är det samling 18:00 på Travparkeringen inför kvällens Cruising!
Där blir det lite musikunderhållning av Andy and the Rockets och omkring 19:00 rullar startbilen iväg ut på cruising! Karta över färdväg kommer läggas ut så fort vi fått den godkänd av polisen och länsstyrelsen.
Nytt för i år är att det kommer finns en burn-out plats på parkeringen ovanför Raggar-Statoil (Krondikesvägen). Observera att burn-outs på övriga platser som vanligt är olagligt. Så, se nu till att sköta det här snyggt så vi får fortsatt tillstånd kommande år. Tack!
Ni är härmed välkomna till en trevlig kväll ! 

// SHRA-Östersund och Jemtlands Veteranbilklubb

Frågor?
Maria 070-3447175
Annika 070-2881148

Karta & vägbeskrivning

Träffen är i Östersund (Jämtlands län).